Hei, tässä
Jonna, Heidi
ja Tuire.

Yrityksen tarina 

Joululomalla 2021 esikoiseni ystävä tuli käymään. Juttelimme olohuoneessa kuulumisia. Tämä kaveri oli Oulusta, luki matematiikkaa yliopistossa ja oli kiinnostunut koodauksesta. Olin heti neuvomassa, että kannattaa googlettaa yritys nimeltä Buutti. He ovat hyviä kouluttamaan koodareita, ja etsimään aloittavalle koodareille sopivia työpaikkoja. Poikani totesi tähän: “Tiedätkö äiti, että kun käy kaverien luona kylässä, muiden nuorten vanhemmat tarjoavat kaakaota ja pullaa? Sinä taas tarjoat aina meiän kavereille työpaikkoja.” Nauroimme yhdessä, mutta siinä lauseessa oli jotain todella syväluotavaa, hätkähdyttävää tarkkasilmäisyyttä. Ystävänikin sen tietävät – tarjoan uraneuvoja – halusi kuulija niitä tai ei, hyvin mielelläni. 

Lukuisat kerrat vuosien varrella, keskustelimme julkisista työvoimapalveluista Tuiren kanssa. Turhauduimme usein yhdessä – miksi ne toimintamallit on niin strukturoitu, kahlittuja ja rajattuja. Tuntuu kuin pitäisi kiertää monen mutkan kautta, kun niin paljon helpomminkin voisi löytää työnhakijalle töitä. Olemme toimineet monissa työllisyyspalveluissa valmentajina, suunnittelijoina, toteuttajina sekä auttaneet kymmenittäin ihmisiä omalle urapolulle. 

Niin monet, lukuisat kerrat, mietimme Jonnan kanssa, että jos saisi tehdä itse nämä työt omalla tavallaan ilman organisaation mukanaan tuomaa byrokratiaa. Jonnan kanssa työllistimme satoja nuoria kesäduuni-kampanjaan useiden vuosien ajan. Kampanjan kautta opimme, että jos joillain nuorella työsuhde jostain syystä epäonnistuu, ei aina tähän selitys ole nuoren työelämätaidoissa vaan puutteellisessa perehdytyksessä. Usein pelkkä kohtaanto ei siis riitä, tarvitaan myös rinnalla kulkijaa.

Herkuttelimme, keskustelimme, pohdimme, millainen olisi se meidän mielestämme paras henkilöstöpalvelualan yritys. Sellainen yritys, jossa työntekijät olisivat tänä päivänä se tärkein voimavara, ja heidän työhyvinvointinsa, olisi ykkösasia.

Elämäntilanteemme kohtasivat sopivassa aikaan siten, että kaikilla oli mietintähattu yhtä aikaa päässä.  Päätös yhteisestä yrityksestä syntyi todella nopeasti. Kaikki loksahti hämmästyttävän helposti paikalleen. Tämä trio todella soi yhteen! Ja se on kunnianhimon määrä, mikä tällä jengillä on, on yllättänyt minut täydellisesti.


Haluamme yhdistää urapolut ja työn. Kilpailuetumme on olla ketterä toimija, isojen konsernien rinnalla. Olemme paikallinen, pohjoissuomalainen yritys. Tunnemme jo toisemme ennestään, ja meidän vahvuutemme täydentävät toisiaan.

Jonna on tehnyt opintojen ohella vuosien ajan henkilöstöpalvelualan töitä. Hän tuntee monen eri alan osaajatarpeet, rekrytointikäytännöt ja osaa alan prosessit. Jonnan vastuulla yrityksessämme on talous, sopimukset, laskutus sekä markkinointi. Jonna on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi keväällä 2023.


Tuire tuntee työnhakijat. Tuire on opinto-ohjaaja, horeca-alan osaaja ja työkykykoordinaattori. Osaamme ottaa huomioon erilaiset työkyvyn mahdollisuudet ja ns. Työtehtävien tuunauksen. Tuirella vahva ammattiyhdistystausta, josta on iso etu koko yritykselle. Meillä voit olla varma, että Arctic Career on reilu työnantaja ja asiat hoidetaan, juuri niin kuin ne pitää! Tuire valmistuu kesällä kasvatustieteen kandiksi pääaineena aikuiskasvatus, meillä tuetaan uuden oppimiseen ja uusien urapolkujen löytämiseen. Voit olla ammatinvaihtaja tai työelämään palaaja, anna meidän auttaa löytämään sinulle uudet työmahdollisuudet!

Minä taas myyn. Autan yrittäjiä. Etsin työntekijöitä. Verkostoidun ja nautin siitä yli kaiken. Työllistän ne kaikki poikieni kaverit. Vastaan meidän kasvusuunnitelmastamme. Meillä on erittäin kunnianhimoisia suunnitelmia tuoda ulkomailta työvoimaa ja laajentaa toimintaa myös Pohjois-Ruotsiin sekä muualle Suomeen. 

Nyt me saamme palvella asiakkaita, työnhakijoita. Saamme luoda sen laadukkaan palvelukokemuksen ja oman näköisen, yhteisen tarina. Autamme työnantajia luomaan työnantajamielikuvaa, markkinoimaan työpaikkoja uusilla tavoilla.  

Tervetuloa seuraamaan eri sometilien kautta stooriamme. 

Rovaniemellä 18.3.2022 

Heidi Alariesto

Arvomme

Välittäminen
”Me emme vain välitä, me välitämme”.

”Me emme vain välitä, me välitämme”.

Haluamme, että työntekijät saavat tarvitsemansa perehdytyksen, työvälineet, turvallisen työympäristön, arvostusta. Työpaikat, keikat, jotka otamme välitykseen ovat kaikki sellaisia, että itse voisimme lähteä ne suorittamaan. 

Ilo
”Töissä saa olla kivaa.”

”Töissä saa olla kivaa.”

Pyrimme kohtaamaan asiakkaamme ja lähimmät kollegat hymyssä suin. Toki aina ei hampaita hymyilytä, ja sekin on sallittua. Töissä on lupa näyttää tunteita ja iloita onnistumisista. Työkavereita ja asiakkaita saa yllättää iloisesti esimerkiksi palvelemalla vielä paremmin, kuin he olisivat odottaneetkaan tai vaikka tuomalla tuoreet pullakahvit toimistolle.

Kiltteys
”Kun tulee vastoinkäymisiä, autamme ja tuemme kaikin tavoin.”

“Kun tulee vastoinkäymisiä, autamme ja tuemme kaikin tavoin”

Ihmiset ovat pohjimmiltaan hyviä, ja haluavat tehdä töitä. Jokaisessa on talenttia. Haluamme auttaa sen oman työuran löytämisessä, oman ammatillisen identiteetin kasvussa, vaikka se ei aina ensimmäisen työpaikan kautta onnistuisikaan. Kiltteys on aitoa empatiaa, ymmärtämistä ja hyväksymistä toinen sellaisena kuin hän on. 

Vastuullisuus
“Kannamme vastuumme pohjoisesta ja teemme työmme laadukkaasti”. 

“Kannamme vastuumme pohjoisesta ja teemme työmme laadukkaasti”. 

Vastuullisuus on henkilöstöpalvelualalla monin tavoin läsnä. Olemme vastuullisia työnantajia. Kannamme vastuuta asiakasyrityksistä, niiden kasvun edellytyksistä. Kannamme vastuuta Pohjois-Suomen elinkeinojen kehittymisestä siten, ettei työvoiman saatavuus olisi kasvun este. Vastuullisuus tarkoittaa meille rohkeutta myöntää myös virheet, mokat ja oma keskeneräisyys ihmisenä. 

Oppiminen
“Vain muutos on pysyvää”

“Vain muutos on pysyvää”

Uuden oppiminen on tärkeä osa työtämme, osa ihmisenä olemista. Opimme päivittäin eri toimialoista, ihmisistä ja itsestämme lisää. Me pyrimme tarjoamaan työntekijöille aktiivisesti työn lisäksi mahdollisuutta opiskella oppisopimuksella sekä työpaikoilla sisäisiä urakehitysmahdollisuuksia.

Ollaan yhteydessä!

Jonna Saarinen

yrittäjä / talous, markkinointi, rekrytointi

Ollaan yhteydessä!

Tuire Eilittä

yrittäjä / rekrytointi, koulutus, konsultointi

Ollaan yhteydessä!

Heidi Alariesto

yrittäjä / myynti, konsultointi, rekrytointi